Home Playlist Sessies Essentials Top 100

 

Details

     04-11-2012

     01-11-2012

About

Geoff Farina hield 7 jaar geleden op met Karate. Hij begon met Glorytellers, maakte soloplaten en nam ook op met Chris Brokaw. Met Brokaw deelt hij een liefde voor bluegrass muziek. Een genre waar hij ook les over geeft op een universiteit in Chicago. De typische fingerpicking stijl van die tijd is ook te horen op zijn nieuwe soloplaat 'The Wishes of the Dead'. Geoff Farina speelt vanaf vrijdag een reeks concerten in ons land, maar zondag was hij al te gast in duyster.

In het eerste deel van het interview spreekt hij over de nieuwe songs. Hij voelt zich beter bij de muziek die hij nu maakt, daarom speelt hij nu liever geen Karate nummers meer. Deze nieuwe soloplaat heeft lang gerijpt. De nummers moesten zo goed in de vingers zitten, om de plaat zo naturel mogelijk te doen klinken. “Ten songs written along the Kenneback river in Maine”, songs geschreven op een plek ver weg van de culturele wereld.
In deel 2 spreekt hij over de bluegrass muzikanten uit de jaren ’20 en ’30, een genre dat hij ontdekte in de jaren ’80 bij het uitwisselen van mixtapes onder vrienden. Tegenwoordig geeft hij zelfs les over bluegrass. En ja, hij is best af en toe geïntimideerd door zijn helden, maar ziet in zichzelf vooral een stielman.
Het derde en laatste deel gaat over zijn woonplaats. Farina woont tegenwoordig in Chicago, waar hij elke vrijdagavond live speelt in een locale club. Hij wil in de toekomst ook weer meer elektrische gitaar spelen. Hij speelt al jaren akoestisch door oorproblemen, maar oefent nu om met gehoorbescherming te kunnen zingen en elektrische te spelen.