Home Playlist Sessies Essentials Top 100

 

Details

     23-03-2014

     23-03-2014

About

William Fitzsimmons groeide als zoon van blinde ouders op in een huis waar de focus op het auditieve groter was dan op het visuele. Toch werd hij niet meteen muzikant. Hij studeerde eerst psychologie en had een praktijk als psychotherapeut voor hij volop voor de muziek koos. Zijn albums zijn mooie fluisterfolkplaten, heel eerlijk, heel persoonlijk. En het is net dat wat de fans aanspreekt. William Fitzsimmons kwam zijn nieuwe plaat Lions voorstellen bij Ayco.

Lions is de eerste plaat die hij gemaakt heeft in een gelukkige periode. In het verleden worstelde hij altijd met verdriet of depressieve buien.

William Fitzsimmons heeft iets met dieren. Hij groeide op met vogels en de blindengeleidehonden van zijn ouders. Maar de leeuw staat symbool voor de moeder van zijn oudste dochter.

Chris Walla van Death Cab For Cutie was de perfecte producer voor de plaat, omdat hij er voor kon zorgen dat het liedje telkens centraal stond, los van andere invloeden.

Eén van de moeilijkste uitdagingen is er voor zorgen dat het schrijven van een liedje geen formule wordt. Een groot voorbeeld voor Fitzsimmons is Mark Kozelek van Sun Kil Moon, die binnen hetzelfde genre steeds betere platen maakt.

Solo de aandacht van je publiek verdienen is niet makkelijk. Dat ondervindt William Fitzsimmons ook thuis bij zijn dochter van 2, die meer van Miley Cyrus houdt. Bovendien is hij net opnieuw papa geworden van een tweede dochter, amper een maand oud. De zanger heeft haar nog niet in het echt kunnen zien, want ze is veel vroeger geboren dan voorzien. Beslissen om de tour toch af te werken, was de moeilijkste beslissing in zijn leven.