Home Playlist Sessies Essentials Top 100

 

Details

     12-10-2014

     08-10-2014

About

Tim van Strand Of Oaks kent duyster al tien jaar en was heel blij dat hij eindelijk te gast is in het programma. Hij kwam zijn nieuwe plaat Heal voorstellen, zijn vierde al, maar de eerste plaat waarmee hij een veel breder publiek bereikt. Het album is heel persoonlijk en leest als een dagboek. Ook zijn publiek deelt bijgevolg heel persoonlijke verhalen met hem voor of na de shows.

Vaak focust de pers op de soms sensationele problemen die hij bezingt, maar de plaat gaat net zo goed over de kracht van muziek. Het idee dat er nu 15-jarigen zijn die zijn muziek ontdekken en daar dezelfde kracht uit putten, vindt hij ongelofelijk.

De artiest die veel voor hem betekende op verschillende momenten in zijn leven is Jason Molina (Songs: Ohia, Magnolia Electric Co.) Het nummer JM (video onderaan) is aan hem opgedragen. Het kreeg niet alleen een prominente plaats op het album, maar ook de zege van de vrouw van Jason Molina en zijn label. En waar de woorden niet meer volstonden om de juiste emoties weer te geven, nam de gitaar het over.